Lager-ansat får kæmpe erstatning for neger-chikane

En lagervirksomhed skal betale 220.000 kroner i erstatning til en medarbejder, som blev udsat for racistisk chikane gennem længere tid, skriver Fagbladet 3F.

Det er resultatet af et forlig, som 3F Fredericia fredag har indgået med den pågældende arbejdsgiver. Både arbejdsgiver og medarbejder i sagen ønsker at være anonyme.

Sagen drejer sig om en medarbejder af afrikansk herkomst, som blev ansat for halvandet år siden i en lagervirksomhed. Efter seks måneder ankom en ny lagerchef, som begyndte at lave sjov med medarbejderens hudfarve.

Derfor søgte medarbejderen hjælp hos sin lokale 3F-afdeling, som tog sagen op.

Medarbejderen havde angiveligt flere gange sagt fra over for lagerchefen, men alligevel fortsatte chikanen.

- Han sagde flere gange, at han ikke ville kaldes neger. Det forbandt han med at være slave. Alligevel fortsatte de ubehagelige kommentarer, siger gruppeformanden for transportgruppen i Fredericia, Steen Wrist Ørts, til Fagbladet 3F og fortsætter:

- Heldigvis førte medarbejderen en lille logbog, så vi hele tiden kunne henvise til konkrete episoder, da vi forhandlede med arbejdsgiveren.

3F har nu indgået et forlig med arbejdsgiveren, og den ansatte har fået 220.000 kroner i erstatning.

- Beløbet kan måske lyde højt, men det er ikke en krone for meget. Vores medlem har været udsat for grov chikane fra sin chef. Og nu skal han ud og finde et nyt job, siger Steen Wrist Ørts til fagbladet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip