Lagermand i hashsag får otte et halvt år - vogtede over fem ton

Pertentlige regnskaber over ind- og udgående varer i et hemmeligt hashlager i Københavns Sydhavn har torsdag fældet lagermanden.

Den 43-årige er af Københavns Byret idømt fængsel i otte år og seks måneder. Han er fundet skyldig i at have opbevaret og distribueret i alt 5,5 ton hash.

I godt fire år passede manden på lageret, fastslår retten. Han førte nøje regnskaber, fordi han ville undgå kontroverser med leverandøren.

Sagen blev afsløret ved lidt af en tilfældighed sidste sommer. I anden anledning var en hundepatrulje ude at snuse, men lugten fra en rød skurvogn vakte den ene hunds stærke interesse.

Flere skurvogne blev derefter gennemsøgt, og i den forbindelse kom 280 kilo hash frem i lyset.

Men siden fandt betjentene en lang række både digitale og håndskrevne regnskaber, hvori der figurerede navne som "cirkus" og "hugo."

I regnskaberne kunne man også se, hvornår den 43-årige var på ferie - og hvornår han var på Roskilde Festival.

Den 43-årige blev frifundet for cirka 660 kilo hash, men altså dømt for 5,5 ton.

Ifølge politiet var han ikke bagmand - men har blot fungeret som en yderst nøjeregnende forvalter og lagermand.

Manden, der er beskyttet af navneforbud, har ved dommen taget betænkningstid med hensyn til en eventuel anke til Østre Landsret.

- Vi har under sagen påstået frifindelse, siger hans forsvarer, advokat André Rouvillain, til Ritzau. Han finder straffen hård i forhold til den underordnede funktion, som den 43-årige er dømt for at have haft.

- Han er blevet fundet skyldig i at have haft en lille rolle, men fordi det er stået på gennem længere tid, er mængden blevet stor, siger André Rouvillain.

Under proceduren lagde anklageren, Henrik Ørsted fra Københavns Politi, op til en straf på cirka 10 års fængsel.

Den anden tiltalte i sagen havde en langt mere underordnet rolle. Han er idømt fængsel i to år og seks måneder for håndtering af cirka 280 kilo hash, oplyser anklageren.

/ritzau/