A-landsholdet er Højbjergs klare førsteprioritet

Landsholdsspilleren Pierre-Emile Højbjerg blev mandag udtaget til sommerens U21-slutrunde, hvor Danmark spiller første kamp blot fire dage efter, at det danske A-landshold spiller en vigtig EM-kvalifikationskamp mod Serbien i Telia Parken.

Højbjerg slår dog fast, at kampe på A-landsholdet er hans førsteprioritet.

- Jess Thorup (U21-landstræner, red.) var nede for at besøge mig i Augsburg i april. Det var positivt, og vi blev enige om, at jeg skulle være med til U21-slutrunden, men at jeg selvfølgelig havde to vigtige A-landskampe først.

- A-landskampene er en klar førsteprioritet, siger Pierre-Emile Højbjerg.

Inden EM-kvalifikationskampen 13. juni mod Serbien, spiller A-landsholdet testkamp mod Montenegro 8. juni i Viborg.

Allerede i december fortalte Pierre-Emile Højbjerg til Jess Thorup, at han var meget interesseret i at være med til U21-slutrunden, men gennem foråret har det været uklart, hvor vidt det ønske blev til virkelighed.

- Det hele er faldet helt naturligt. Jeg har været en del af kvalifikationen, og jeg vil gerne være med til slutrunden.

- Jeg er ung, og det er en rigtig god erfaring at få med en slutrunde. Jeg kan bygge på i forhold til min udvikling, så det er meget positivt at skulle med, siger Højbjerg.

Siden udlejningen fra Bayern München til Augsburg i januars transfervindue har den 19-årige dansker kun misset en enkelt kamp. Han frygter dog ikke at blive slidt ned af en slutrunde efter den sæson med hidtil mest spilletid i seniorkarrieren.

- Det må vi tage, som det kommer. Jeg får de to eller tre ugers ferie, jeg skal have, og så må jeg starte op igen. Nede i Tyskland har de heller ikke sagt så meget ud over held og lykke, og at de glæder sig til at se mig spille ved U21-EM, siger Pierre-Emile Højbjerg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip