Landsholdet lever livet lidt for farligt

Det danske landshold har med fredagens 3-1-sejr i Serbien øget chancerne for at komme til EM, men der er alligevel en ting, der nager danskerne.

I fire kampe i træk er landsholdet kommet bagud i EM-kvalifikationen, og det begynder efterhånden at ligne en tendens.

Til trods for at Danmark er kommet bagud mod Armenien, Albanien, Portugal og senest Serbien, så er det lykkedes at hente syv point og tage gruppen førsteplads.

Landstræner Morten Olsen erkender, at danskerne lever livet for farligt.

- Det er en dårlig vane, og vi havde den også i kvalifikationen til VM. Det er kun i meget få kampe, at vi kommer foran, siger Olsen.

- Vi gjorde det nede i Tjekkiet for halvandet år siden i VM-kvalifikationen, og det giver os nogle andre og bedre arbejdsbetingelser at komme foran. Så skal modstanderen længere frem på banen og satse.

- Nu hvor vi kommer bagud i kampene, skal vi spille med et forholdsvist højt forsvar.

- Det må jeg så også sige, at vi har været ret gode til, for så mange chancer har vores modstandere heller ikke skabt mod os. Men det giver altså en bedre følelse at komme foran i kampene, og det skal vi forbedre, fastslår Morten Olsen.

Hvorfor modstanderne nu i fire betydende kampe i træk har scoret først, er lidt svært at svare på.

Christian Eriksen siger, "jeg ved det ikke", og anfører mod Serbien, William Kvist, har heller ikke svaret.

- Der er et mønster, men jeg kan ikke sige hvorfor. Så klog er jeg ikke, siger Kvist.

- Det er ikke en fordel at komme bagud, for det sætter os under pres. Mod Serbien spiller vi godt, da vi kommer foran 2-1 og får rigtig mange kontraer ud af at være foran, siger midtbanespilleren.

Det er naturligvis også en kvalitet i sig selv, at det trods modstandernes scoringer er lykkedes at slå Serbien 3-1 og Armenien 2-1 samt spille uafgjort 1-1 i Albanien. Derudover har landsholdet indkasseret et 0-1-nederlag til Portugal.

- Det viser, at indstillingen på holdet er fantastisk. Der bliver arbejdet godt. Men mod Portugal kunne vi godt have været bedre på bolden, siger Morten Olsen.

Christian Eriksen fremhæver også landsholdets mentalitet.

- Når tingene går os imod, så vil vi gerne lave det om. Det har vi formået, og mod Serbien fik vi endda udbygget føringen.

- Det kan godt få den modsatte effekt at komme bagud, og sådan er det måske lidt hjemme på klubholdet, siger Eriksen med henvisning til Tottenham.

Danmark runder landsholdsåret af på tirsdag med en venskabskamp i Bukarest mod Rumænien.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip