Landsholdsback skifter fra USA til svensk ishockey

Den store danske landsholdsback Oliver Lauridsen fortsætter karrieren i svensk ishockey, hvor han har skrevet kontrakt med Göteborg-klubben Frölunda Indians i den bedste række. Det skriver Frölunda på klubbens hjemmeside.

Her bliver danskeren, som måler 197 centimer og vejer godt 100 kilo, holdkammerat med landsmanden Philip Larsen.

26-årige Oliver Lauridsen har siden 2008 skøjtet på nordamerikansk is, hvor det er blevet til 264 kampe i AHL, det næsthøjeste niveau i USA, mens han i 2012/2013-sæsonen fik 15 kampe i NHL for Philadelphia Flyers, der hele tiden har ejet ham.

I sæsonen 2014/2015 blev det også til en enkelt kamp for Philadelphias NHL-mandskab, men nu går turen tilbage til Skandinavien, og det var ikke et svært valg.

- Jeg var her og hilste på Frölunda-folkene tidligere på sommeren og fik et indblik i, hvordan virksomheden fungerer.

- Jeg mødte også trænerne og Philip Larsen. Han betragter Göteborg som sit andet hjem, og han fortalte også, hvor gode forholdene var her. Så det var ikke et svært valg for mig faktisk, fortæller Lauridsen til hjemmesiden.

Lillebror Markus Lauridsen skiftede for en måned siden også til svensk ishockey efter fem år i USA. Der bliver dog ikke tale om søskendeopgør, da Markus Lauridsens klub AIK fra Stockholm spiller i den næstbedste række, Allsvenskan.

/ritzau/

 

Dagens Gossip