Landsret: Bandemedlemmer skal blive bag tremmer

Fem bandemedlemmer, der mandag blev sat på fri fod af Retten i Glostrup efter en dom for våbenbesiddelse, skal blive bag tremmer, til ankesagen kommer for Østre Landsret.

Det har landsretten onsdag besluttet, oplyser en af de dømtes forsvarere Michael Juul Eriksen til Ritzau. Han vil nu have Højesteret til at se på sagen.

Retten i Glostrup kendte mandag 13 mænd med tilknytning til bandegrupperingen Brothas skyldige i en sag om tre oversavede haglgeværer og noget ammunition, der blev fundet i en taske i Gladsaxe efter at have været gravet ned ved Gladsaxe Kirkegård.

Mændene, der er mellem 19 og 32 år, blev idømt fængselsstraffe på mellem et år og tre måneders fængsel og to år og ni måneders fængsel.

Anklagen mod dem lød på, at de sammen havde gravet tasken med våben op ved kirkegården for at give den videre til banden Værebros Hårde Kerne (VHK).

De 13 mænd har under hele sagen nægtet sig skyldige, og de ankede alle dommen til landsretten.

Efter dommen valgte retten at løslade fem af de dømte. Men den afgørelse kærede anklageren til Østre Landsret, som onsdag omstødte løsladelsen og besluttede, at de skal sidde fængslet frem til ankesagen.

Den beslutning, mener Michael Juul Eriksen, er helt forkert.

- Fire af dem kan prøveløslades om tre måneder, og det er et godt stykke tid, før ankesagen kan komme for landsretten, siger han til Ritzau.

- Det er helt forkert. Hvis de havde valgt at modtage dommen, så ville de være fri om tre måneder. I stedet skal de nu sidde fængslet, indtil sagen kommer for Østre Landsret, fortsætter forsvarsadvokaten.

Michael Juul Eriksen vil nu have Højesteret til at tage stilling til spørgsmålet hurtigst muligt.

- Det samme skete i sagen mod blandt andre Brian Sandberg, hvor Højesteret besluttede, at de dømte skulle løslades under anken, siger Michael Juul Eriksen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip