Landsret: Dansk OW Bunker-chef skal blive bag tremmer

En tidligere chef i det krakkede selskab OW Bunker skal blive bag tremmer, indtil hans sag om udlevering til en retssag i Italien er endeligt afgjort. Det oplyser Østre Landsret til Ritzau.

Landsretten frygter, at 40-årige Lars Bohn vil flygte til USA, hvor han normalt bor med sin hustru og sine to børn, hvis han får lov til at være på fri fod. Det fremgår af en kendelse fra Østre Landsret, som blev afsagt mandag eftermiddag.

Landsretten vurderer desuden, at det ikke vil være tilstrækkeligt med et mindre indgreb end fængsel, hvis man skal sikre, at Lars Bohn skal blive i Danmark. Et mindre indgreb kunne have været at inddrage Bohns pas.

I sidste uge bestemte Østre Landsret, at Lars Bohn skal udleveres til Italien, hvor myndighederne mistænker danskeren for bedrageri i forbindelse med salg af olie til den italienske flåde.

Afgørelsen gik imod en tidligere afgørelse fra Københavns Byret, som afviste at udlevere Lars Bohn til Italien, fordi han ifølge byretten vil risikere nedværdigende behandling i et italiensk fængsel.

En af tre dommere i Østre Landsret var i sidste uge enig med byretten på det punkt, men et flertal på to dommere mente, at det var forsvarligt at udlevere Bohn, og det er flertallet der bestemmer.

Nu vil Lars Bohn forsøge at få sin sag taget op i Højesteret. Det vil kræve en godkendelse fra Procesbevillingsnævnet, som kun lader sager af principiel karakter slippe igennem til landets øverste dommere.

Lars Bohn havde bedt om at få lov til at være på fri fod, indtil Procesbevillingsnævnet og eventuelt Højesteret havde talt i sagen, men det har Østre Landsret nu nægtet ham.

Den tidligere chef i OW Supply, der var et datterselskab i OW Bunker, blev anholdt i december, efter at Bagmandspolitiet var blevet kontaktet af anklagemyndigheden i Italien.

Italienske medier har tidligere berettet om, at den danske chef er mistænkt for at være indblandet i svindel for cirka 50 millioner kroner.

Det var i november sidste år, at den danske finansverden blev rystet af nyheden om krakket i Nørresundby-virksomheden OW Bunker. Virksomhedens tab blev i forbindelse med konkursen oplyst at være omkring 1,6 milliarder kroner.

OW Bunker beskæftigede sig primært med handel med brændstof til skibe, og virksomheden gik i marts sidste år på Københavns Fondsbørs. Ved krakket var virksomheden Danmarks næststørste målt på omsætning.

/ritzau/

Dagens Gossip