Landsret: Sygehuschef og kumpan svindlede for millioner

Den tidligere tekniske direktør på Helsingør Hospital Heine Lerke og entreprenør Henrik Dahl skal begge tre år i fængsel for millionsvindel. Det har Østre Landsret bestemt fredag.

Dommen er en stadfæstelse af en dom fra Retten i Helsingør, som faldt i efteråret 2013.

Sammen har de to mænd bedraget Helsingør Sygehus og Region Hovedstaden for 4,7 millioner kroner. De penge er mændene nu dømt til at betale tilbage til regionen.

Heine Lerke var frem til 2011 teknisk chef på Helsingør Hospital, som nu på grund af en sygehusfusion i Nordsjælland er lukket. Positionen som teknisk chef betød, at Lerke var nummer tre i chefhierarkiet på sygehuset.

Sammen med Niels Dahl bedrog han skatteyderne for millioner af kroner. Det foregik ved, at Niels Dahl gennem sit firma sendte fiktive eller overfakturerede regninger til sygehuset, mens Heine Lerke sørgede for, at regningerne blev godkendt og betalt.

I sagen indgår blandt andet regninger for luftmålinger og fjernelse af asbest, som aldrig har fundet sted. De to mænds bedrageri forløb over fire et halvt år.

Det var i forbindelse med en politiefterforskning tilbage i 2011, at sagen dukkede op. Ved den lejlighed undersøgte politiet en række tilfælde af mistænkelige faktureringer til større danske virksomheder.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip