Landsretten udsætter afgørelse i sag om sygehusdrab

Østre Landsret har onsdag valgt at udsætte afgørelsen om, hvorvidt den 29-årige kvinde, som er sigtet for at stå bag flere mistænkelige dødsfald på Nykøbing Falster Sygehus, skal løslades. Det skriver TV2 Øst på sin hjemmeside.

Den 29-årige kvinde blev varetægtsfængslet efter et grundlovsforhør bag dobbelt lukkede døre mandag. Hun kærede på stedet afgørelsen til landsretten.

Byretten valgte at varetægtsfængsle hende frem til 24. marts.

Onsdag eftermiddag klokken 16 tog Østre Landsret hul på sagen, men den har valgt at udskyde beslutningen til 13. marts.

Dommerne ønsker ifølge TV2 Øst, at spørgsmålet om fortsat fængsling skal foregå ved en såkaldt mundtligt fremstilling. Indtil nu har landsretten kun forholdt sig til sagen på skrift.

Da grundlovsforhøret af hensyn til politiets efterforskning blev holdt for dobbelt lukkede døre, er det uvist, hvad sigtelsen mod den 29-årige kvinde mere præcist dækker over.

Ritzau har dog fået oplyst, at sigtelserne mod kvinden drejer sig om manddrab efter straffelovens paragraf 237. Politiet og sygehuset har meldt ud, at sagen begyndte at rulle, efter at sygehuset søndag foretog politianmeldelse i sagen.

Det er endnu uvist, hvor mange dødsfald, der er rejst sigtelse for.

Den 29-årige kvinde skulle angiveligt være en ansat sygeplejerske på sygehuset i Nykøbing Falster, men det har ikke været muligt at få det bekræftet fra officielt hold.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip