Landstræner: Ønskekvartfinale for Viktor Axelsen

Fredag er kvartfinaledag ved VM i badminton, og blandt de danske deltagere er 20-årige Viktor Axelsen, der står med en god og reel chance for at få en overraskende VM-medalje hængt om halsen.

Axelsen er rangeret som nummer 16 i verden og møder i kvartfinalen nummer 17 - Chou Tien Chen fra Taiwan. Vinderen er sikker på mindst VM-bronze.

- Det er helt åbent. Det er en ønskekvartfinale for dem begge til et VM. Jeg tror ikke, at de kunne tænke sig at stå i nogen af de andre kvartfinaler, siger landstræner Lars Uhre.

De kvartfinaleseedede spillere i Axelsens fjerdedel af VM-turneringen er væk. Indonesiske Santoso meldte afbud til VM på grund af sygdom, og så var vejen banet for danskeren.

Chen slog i anden runde 15.-seedede Sho Sasaki ud, og torsdag vandt han over Jan Ø. Jørgensen, da den tredjeseedede dansker fik en skade og måtte trække sig.

- Jeg er sikker på, at Viktor kan levere en god kamp.

- Der bliver garanteret også nerver på. Det er en meget stor kamp for dem begge, for ingen af dem har været i nærheden af en VM-medalje før. Så der bliver lidt kriller i maven, og så må vi se, hvem der tackler det bedst, siger Lars Uhre.

Det gør Viktor Axelsen. Det spår i hvert fald singletræner Kenneth Jonassen, der godt ved, hvad han ønsker at se fra den unge danske komet.

- Jeg ser store muligheder for Viktor. Han skal bibeholde sit koncept, spille med stor variation og spille med temposkift i sit spil, siger Jonassen, der også lagde taktik for Jan Ø. Jørgensen inden torsdagens kamp mod selvsamme Chen.

- Men det er to meget forskellige måder, Jan og Viktor skal spille på mod ham, siger Kenneth Jonassen.

Respekten for Chen er stor.

- Mod Jan Ø. nåede han jo ikke at vise ret meget, før Jan blev skadet, men han slog Sho Sasaki og har set rigtig god ud.

- Det her er en rigtig stor chance for dem begge, siger Kenneth Jonassen.

De to favoritter til at nå herresingle-finalen er fortsat med. Malaysias Lee Chong Wei er topseedet, kinesiske Chen Long er andenseedet. Ingen af dem har været i nærheden af at tabe et sæt endnu i Ballerup.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip