Landstræneren hylder matchvinders nordamerikanske trick

Skrevet af admin

14/05/2016

Mest læste i dag

- Det var verdensklasse.

Landstræner Jan Karlsson har de store gloser fremme, når han skal beskrive det straffeslag, som Nicklas Jensen sendte ind bag den lettiske målmand til dansk sejr i VM-kampen fredag aften.

På Danmarks tredje forsøg fintede den målfarlige AHL-spiller fuldstændig Elvis Merzlikins på halen, inden han iskoldt sendte pucken i det forladte mål til dansk sejr i den dramatiske VM-dyst, der var endt 2-2 efter ordinær tid og omkamp.

- Det er et straffeslag, jeg bruger meget ovre i Nordamerika. Jeg tror, at det har virket otte gange ud af ni, så jeg tænkte, at det skulle have en chance her til VM, og det duede så. Det var fedt, siger Nicklas Jensen.

Også Lars Eller udnyttede et straffeslag, og så fik det ingen betydning, at Nikolaj Ehlers misbrugte sit forsøg.

Dermed kunne de danske spillere knytte næverne efter en sejr, der viskede 1-10-pletten fra Rusland-kampen væk.

- Vi gjorde et godt stykke arbejde med at få vendt hjernen og få gjort os klar til denne kamp. Nu fik vi de to point, så det er kanon, og vi er glade, siger Nicklas Jensen.

Landstræner Karlsson lignede i minutterne efter kampen en meget lettet mand.

På pressekonferencen måtte han både løsne slipset og knappe den øverste skjorteknap op for at få vejret ovenpå en hæsblæsende forestilling, som ingen af de to hold havde rigtig kontrol over.

- Man bliver lidt ældre efter sådan en aften. Da vi ikke udnyttede vores fem-mod-tre-situation i anden periode, fik jeg flashbacks til tidligere kampe. Hvis man ikke udnytter sine muligheder, kan man komme til at stå på næsen til slut.

- Men jeg må bare konstatere, at vi har tre forbandet dygtige skytter til en straffekonkurrence, siger Jan Karlsson.

Danmark er nu oppe på seks VM-point og mangler fortsat to kampe mod henholdsvis Tjekkiet og Kasakhstan.

/ritzau/