Langeland efter droppet tiltale: Godt at få sagen belyst

Da der i maj tidligere på året begyndte at dukke kritiske artikler op om en lejrchef på asylcenter Holmegaard, gik der ikke lang tid, før manden var blevet fritstillet.

Nu viser det sig imidlertid, at politiet ikke har fundet anledning til at rejse tiltale mod den tidligere chef og to andre ansatte, der var sigtet for vold og ulovlig magtmisbrug.

Anklagemyndigheden kalder ifølge Radio24syv sagen for "grundløs".

Centerlederen ved asylcenter Holmegaard er glad for, at sagen nu er blevet undersøgt, og fortryder ikke, at man dengang politianmeldte de tre ansatte.

- Jeg er glad for, at vi tog det skridt, at vi politianmeldte hændelsen, fordi vi på den måde fik en ufrivillig part til at efterforske og undersøge, om der er begået ulovligheder, lyder det fra asylcenterets leder, Ulrik Phil.

Han afviser, at den tidligere lejrchef tilbage i maj blev fritstillet af kommunen.

- Han blev ikke fritstillet. Der blev lavet en gensidig aftale mellem den daværende centerleder og Langeland Kommune, siger han.

Derfor mener han heller ikke, at man kunne have gjort noget anderledes.

- I en situation som denne bør man selvfølgelig altid overveje, om der er noget, man kunne have gjort anderledes. Men med den viden, jeg har i dag, synes jeg ikke, at vi kunne eller skulle have gjort noget anderledes, siger han.

Den tidligere lejrchef har efter episoden i maj udtrykt utilfredshed med sin afgang, men det ønsker Ulrik Pihl ikke at kommentere.

- Det kan jeg ikke oplyse om, da det er en personalesag, siger han.

De tre mænd, der indtil torsdag har været sigtet, lagde i begyndelsen af maj en mandlig syrisk asylansøger i benlås. Episoden blev filmet af en beboer på centret og førte til, at lejrchefen blev fritstillet efter anklager om vold. Desuden blev episoden meldt til politiet.

Nu er det dog i stedet asylansøgeren, der bliver tiltalt for vold og trusler om vold mod centermedarbejderne på asylcenteret i Næstved, der drives af Langeland Kommune.

/ritzau/

 

Dagens Gossip