Lars Bak fnyser over arrogante kasakhere i panik

Lotto Belisol fik ingen gevinst efter det solide hjælpearbejde, som Lars Bak leverede i front af feltet det meste af 19. etape til Bergerac.

Sådan er cykelløbet, lyder det fra danskeren, men han var irriteret over flere af kollegerne fra de andre hold på den regnvåde Tour de France-etape fredag.

- Astana begyndte at gå lidt i panik, for de ville gerne holde Vincenzo Nibali fremme, men de behøver ikke at sætte sig på siden af os. Det er lidt arrogant. De kan bare sidde to positioner bagved.

- Der er ikke noget værre, efter man har siddet og ført i 200 kilometer, at der kommer sådan en kasakhstaner og kører op på siden af en. Det er lidt respektløst, siger Lars Bak.

Lotto-rytteren sad i mange kilometer ene mand i front af feltet og kæmpede for at holde udbryderne i snor. Som mange gange tidligere var hjælpen fra de øvrige hold til at overse.

Cannondale satte sig frem med nogle ryttere, men de kørte ikke hurtigt nok.

- Problemet er, at jeg ligger og fører, og så kommer Cannondale-rytterne op, men det er som om, at det at føre er en straf, som de får af deres sportsdirektører. Eller også kunne de bare ikke køre hurtigt nok.

- Problemet er, at udbryderne gasser op foran, og så hedder forspringet pludselig 2,20 og 2,30 minutter. Så kan vi altså ikke sidde og køre 48 km/t, når de kører 53 km/t foran. Så taber vi tid, siger Lars Bak.

Der var generel skuffelse omkring Lottos bus efter etapen på grund af et styrt, som måske forhindrede feltet - og Lottos sprinter Andre Greipel - i at nå frem til Ramunas Navardauskas, som vandt en solosejr.

Der resterer to etaper af Touren, og danskeren ser allerede frem mod Post Danmark Rundt.

- Der kommer et Danmark Rundt, og jeg glæder mig til at bruge formen der, siger Lars Bak.

/ritzau/

 

Dagens Gossip