Lars Bak øjner to chancer: I dag eller i morgen

16/07/2014 12:27

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Som altid har Lars Bak kæmpet kompromisløst for sine kaptajner Jurgen Van den Broeck og André Greipel i Tourens første uge, men nu er det tid til, at han kan tænke på sig selv.

- Onsdag og torsdag er gode dage for mig. Det er de to etaper, der ligger til mig, resten er enten bjergetaper eller massespurter. Min største chance er torsdag, og det samme gælder Michael Mørkøv, siger Lars Bak.

Før danskeren af Lotto-Belisol havde fået udstukket et detaljeret rutekort, kunne han læse i et Tour de France-magasin, at 12. etape var hans store dag.

Den vurdering er han for så vidt enig i, efter at han har nærlæst ruten og profilen for 12. etape, da onsdagens etape ifølge Bak ligner en sikker sejr til manden i den grønne trøje, Peter Sagan.

Det er imidlertid ikke sikkert, at danskeren får lov til at køre sin chance.

- Umiddelbart er det ikke op til mig at sidde i udbruddet efter alt det arbejde, som jeg har leveret. Det er måske mere Adam Hansen eller Tony Gallopin.

- Men sejler femten mand af sted, og er jeg med i udbruddet, så er det også lotteri, om jeg vinder. Hvis jeg får lov, vil jeg selvfølgelig rigtig gerne opsøge chancen, siger Lars Bak.

Størst chance for sejr ligger hos holdkammeraten Tony Gallopin, som forleden kørte i den gule førertrøje.

- Min form er god. Vægten er god, og jeg kører godt opad i øjeblikket, men den bedste, vi kan sende i udbrud, er Tony Gallopin, for han har en god spurt, siger Lars Bak.

Danskeren vandt en etape i Giro d'Italia i 2012, efter at han havde siddet i udbrud.

/ritzau/