Lars Bak trodser råb og skrig: Næste gang bestemmer jeg

Hvis Lars Bak gafler en ekstra bøf til aftensmaden, vil det være velfortjent efter Lotto-Belisol-rytterens kolossale hjælpearbejde på 15. etape.

Danskeren leverede hovedparten af det føringsarbejde, som i sidste ende betød, at søndagens to stærke udbrydere blev hentet få meter fra målstregen.

Missionen lykkedes, men Lottos sprinter André Greipel kunne ikke fuldende indsatsen og blev kun nummer fire.

- Selvom man fører hele dagen, kan man ikke være sikker på at vinde, og vi har stadig en eller to chancer tilbage. Det er surt, men det var en meget hektisk finale. Folk er ved at være tømt for kræfter, siger Lars Bak.

Lotto-rytteren er frustreret over, at han hele dagen måtte høre på, at han kørte for stærkt.

- Vi kørte et regulært tempo foran, men folk var trætte, og når man sidder bagest i feltet på snoede veje og i vinden, er det pisse hårdt.

- Så de råbte og skreg til os, at vi skulle tage det roligt. Men udbruddet blev jo ved med at øge sit forspring, så hvis favoritholdene ikke havde sat tempoet op til sidst, tror jeg ikke, at det var blevet hentet, siger Bak.

Næste gang bliver det på andre betingelser, slår den danske hjælperytter fast.

- Hvis vi skal sidde fremme og føre på tredjesidste etape, bliver det på mine præmisser.

- Så får udbruddet kun tre-fire minutter, og så holder vi snor i dem. Det andet gider jeg ikke. At man skal køre som død og helvede til sidst, er fuldstændigt åndssvagt, når man kan gøre det på en helt anden måde, mener Bak.

Mandag er hviledag i Touren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip