Lars Boom er utilfreds efter bizar og stressende dag

Hollænderen Lars Boom har ufrivilligt været en af de mest omtalte ryttere før starten på Tour de France, efter at Astana-manden fredag afleverede en test med for lavt kortisolniveau.

Boom skulle under normale omstændigheder have været trukket ud af løbet, men da Astana ikke fik lov at hidkalde en afløser, var Boom med, da Touren begyndte med en 13,8 kilometer lang enkeltstart lørdag eftermiddag.

Jakob Fuglsangs holdkammerat sluttede som nummer 23, men havde det ikke været for den megen postyr, var resultatet blevet langt bedre, mener han selv.

- Sagen kom på et skidt tidspunkt, og det hele stressede mig, siger Lars Boom, der efter etapen blev udtaget til dopingtest.

Han kalder dagen "bizar", men kan dog trods alt glæde sig over, at han formentlig fik dagens største bifald fra sit hjemmepublikum i Utrecht, da det var hans tur til at køre ud på ruten.

Hans holdchef Alexandre Vinokourov forsøgte lørdag formiddag at forklare de lave kortisolværdier med, at Lars Boom bruger medicin mod Astma.

Men hollænderen selv har ingen idé om, hvorfor testen gav et resultat, der var ved at koste ham Tour-deltagelsen.

- Jeg blev chokeret over testen og kan ikke give en forklaring. Jeg har ikke gjort noget usædvanligt, siger Lars Boom.

Ifølge reglerne hos holdsammenslutningen MPCC, der kæmper for en ren cykelsport, skulle Boom have holdt otte dages pause.

Det valgte Astana altså at blæse på. Lørdag aften var det endnu uklart, om det kasakhiske hold nu må trække sig ud af MPCC.

/ritzau/

 

Dagens Gossip