Lars Løkke varsler skattelettelser i top og bund

Skrevet af Redaktionen

29/08/2016

Dagens topnyheder

Regeringen foreslår at sænke skatten i top og bund, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) forud for tirsdagens præsentation af regeringens 2025-plan, der skal kigge ti år frem i tiden og tegne billedet for Danmarks økonomi.

Det siger han i en udsendelse på Facebook.

- Derfor vil vi foreslå at sænke skatten. Meget i bunden, en del i toppen og allermest for den langtidsledige, der kommer i job, siger statsministeren.

- For de danskere, der har de laveste indkomster - kassemedarbejderen, rengøringsassistenten, den ufaglærte - der vil vi sænke skatten så meget, at de slipper omkring syv procent billigere i skat.

Det er første gang, at en længe ventet og meget omtalt økonomisk plan bliver lanceret på Facebook.

9400 - da der var flest inde på Løkkes Facebook-side - så med i løbet af de 12 minutter, talen varede, og der var efterladt flere end 2600 reaktioner i form af både positive og sure tilkendegivelser, da talen var slut.

Statsministeren gentog undervejs Venstres mantra fra valgkampen sidste år om, at det skal kunne betale sig at arbejde.

Regeringen vil derfor indføre en såkaldt jobpræmie og et jobfradrag, som skal sikre, at det i højere grad kan betale sig at arbejde.

- Den allerstørste gevinst ved jobreformen opnår den langtidsledighed, der går fra ledighed til fuldtidsarbejde, siger statsministeren.

- Vi indfører nemlig en særlig jobpræmie som, sammen med det nye jobfradrag, giver en gevinst, som i kroner og øre langt overstiger, hvad nogen andre opnår.

Jobfradraget er målrettet mennesker med små arbejdsindkomster, lyder det. Men der er også blevet plads til topskattelettelser, som Liberal Alliance har stillet som ultimativt krav til de kommende forhandlinger, der indledes inden længe.

- Vi foreslår også en topskattelettelse på fem procentpoint. Ikke til direktøren med en årsløn på mange millioner, men til den brede gruppe af topskatteydere, nøglemedarbejdere og specialister, der tjener op til en million kroner om året, siger statsministeren.

/ritzau/