Lars Søndergaard om AaB: Det er et drømmejob for mig

- Et drømmejob.

Sådan beskriver Lars Søndergaard sit kommende virke som AaB-træner. Det er et skridt op på karrierestigen.

Efter fire sæsoner i Sønderjyske, hvor overlevelse har været den overordnede målsætning, skifter han til AaB, der sigter efter medaljer - og i sidste sæson fik medaljen af fineste karat.

- For mig personligt er det en drøm at komme til en klub, der lige nu både er forsvarende mester og pokalvinder. Det er i sig selv en stor udfordring, siger Lars Søndergaard til Ritzau.

Han ser det også som en stor opgave at skulle følge efter succestræneren Kent Nielsen. Søndergaard har planer om at følge samme spor som Nielsen.

- AaB har en anden kultur og en anden type spillere end Sønderjyske, så det er vigtigt, at jeg som træner tilpasser mig forholdene og bidrager med nogle af mine egne tanker og idéer.

- Jeg skal ikke ændre en hel masse i noget, der har været enormt succesrigt. Der bliver kontinuitet i mange ting.

- Jeg er en person, der involverer mig meget i omgivelserne. Jeg har stor rutine, også fra udlandet, og jeg kan leve med det pres, der følger med at skulle skabe de resultater, der ventes og forlanges, siger Lars Søndergaard.

Allerede i december sidste år stod det klart, at Kent Nielsen ikke ville fortsætte i AaB efter sæsonen. Kort inde i det nye år begyndte AaB at sondere trænerterrænet, og kontakten med Søndergaard blev etableret.

- Det har været en lang og grundig proces fra AaB’s side. Den har stået på siden januar og er løbende blevet fulgt op med samtaler, siger Søndergaard.

Spørgsmål: Har en forlængelse med Sønderjyske været et tema?

- Det har været en svær beslutning, da tiden i Sønderjyske har været en fantastisk rejse. Men da AaB’s valg faldt på mig, var jeg ikke så meget i tvivl.

Sønderjyske ligger aktuelt nummer otte i Superligaen med 11 point til FC Vestsjælland under nedrykningsstregen. Desuden er Sønderjyske klar til semifinalen i pokalturneringen, hvor FC Vestsjælland venter i to kampe.

- Jeg vil gøre alt for at slutte godt af i Sønderjyske. Drømmescenariet er at slutte godt af i Superligaen og pokalturneringen. Det vil være første gang, hvis Sønderjyske når en pokalfinale, og alene det vil være ekstraordinært, siger Søndergaard.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip