Laudrups nye hjem krænker menneskerettighederne

Mens det danske fodboldikon Michael Laudrup tirsdag har taget hul på træningen af spillerne i sin nye klub, Qatar-mesterholdet Lekhwiya SC, fortsætter kritikken af det land, som danskeren nu kan kalde sit hjem.

Mens Qatar ifølge den internationale valutafond, IMF, er verdens rigeste land målt på indkomst per statsborger, kritiserer menneskerettighedsorganisationer det olie- og gasrige land for at krænke en række menneskerettigheder.

Således har Amnesty Internationals direktør for Mellemøsten og Nordafrika, Philip Luther, udtalt:

- På trods af gentagne forsikringer om, at forandringerne er på trapperne, halter Qatar fortsat bagud med strenge restriktioner på ytringsfriheden, sager om tortur og love, der gør det muligt at udnytte udenlandske arbejdere og som ikke forhindrer vold i hjemmet.

Senest er Qatar blevet kritiseret for arbejdsvilkårene for gæstearbejdere i den hastigt voksende byggeindustri.

Tidligere i år skrev den britiske avis The Observer, at mindst 400 gæstearbejdere fra Nepal er blevet dræbt i arbejdsulykker i Qatar i forbindelse med landets forberedelser som vært for verdensmesterskabet i fodbold i 2022.

Derudover dokumenterer en rapport fra Amnesty International, at mange af arbejderne har lange arbejdsdage i den bagende sol uden drikkevand eller mad, og at de risikerer ikke at få løn i månedsvis eller at få konfiskeret deres pas.

Samtidig oplever 28 procent af landets kvinder at blive slået derhjemme, viser en undersøgelse fra landets myndigheder ifølge Amnesty International. Alligevel er der ingen specifik lov, der kriminaliserer den slags vold.

Internationale organisationer presser også på for at få Qatar til at afkriminalisere sex uden for ægteskabet. Kvinder, der anmelder voldtægter, risikerer i dag en fængselsdom.

/ritzau/

 

Dagens Gossip