Lave forventninger til Corydons søndagsforhandlinger

Søndag aften skrives et nyt kapitel i den rituelle strid om det kommende års finanslov.

Bjarne Corydon har endnu engang inviteret regeringens parlamentariske grundlag, SF og Enhedslisten, indenfor i Finansministeriet, men heller ikke søndag forventes store fremskridt.

Ganske vist lufter flere af de involverede parter et håb om afhøvling af knaster, men sandsynligheden for, at en delaftale kommer i hus, vurderes som lav.

Forhandlingerne har hidtil kredset om to stridspunkter i form af SF og Enhedslistens ønske om en ændring af dagpengesystemet og regeringens ønske om at skære i udviklingsbistanden for at finansiere den stigende tilstrømning af asylansøgere.

Og efter de seneste forhandlinger, som fandt sted fredag, var optimismen til at overse hos Enhedslistens politiske ordfører.

- Det ser meget, meget svært ud, sagde Johanne Schmidt-Nielsen, da parterne havde forladt forhandlingslokalet.

Udgangspunktet for søndagens forhandlinger er dermed ikke det bedste, men håbet hos partnere er, at weekendmødet kan skabe en åbning.

Skulle det ikke ske, vil det forstærke billedet af interne uenigheder i rød blok, men der er umiddelbart ingen frygt for et regulært sammenbrud i forhandlingerne på nuværende tidspunkt.

Man skal ellers ikke mere end et år tilbage for at finde et fortilfælde, hvor regeringen valgte at vende ryggen til rød blok efter et langstrakt forhandlingsforløb for at lave en aftale med Venstre og Konservative.

Dette skete imidlertid først i slutningen af november, og indtil videre ser det ud til, at der er tålmodighed til flere forhandlingsmøder.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip