Lavprisselskabet Ryanair lander i Københavns Lufthavn

Det irske lavprisselskab Ryanair rykker ind i Københavns Lufthavn og åbner 13 ruter i løbet af 2015. De tre første er kendte og bliver ruter mellem København og Milano, Warszawa og London. Og i løbet af næste år kommer der endnu 10 til.

København er base nummer 70, som Ryanair flyver ud fra. Og mens man åbner i København, lukker lavprisselskabet helt ned for sine afgange fra den svenske lufthavn Sturup ved Malmø.

Ryanair fløj oprindeligt fra Sturup fra 2005 og frem til efteråret 2007 og igen fra 2011. Men nu er det slut i det sydsvenske - og man skal i stedet til København for at flyve med irerne.

I forvejen flyver selskabet til og fra Billund til blandt andet Rom, Kreta, Tenerife, Budapest og London.

- Vores tre nye ruter fra København med daglige afgange er ideelle til forretningsrejsende og familier, som booker deres sommerferie til billig pris, som starter fra bare 149 kroner for en enkeltbillet, siger Ryanairs kommercielle chef, David O'Brian, om tiltaget.

David O'Brian oplyser, at de næste 10 destinationer allerede vil blive offentliggjort i begyndelsen af 2015.

- Med Ryanairs investering på 400 millioner dollar (2,3 milliarder kroner) i København vil vi bringe mere end en million kunder til deres destination hvert år, siger den kommercielle chef.

I Billund Lufthavn er lufthavnsdirektør Kjeld Zacho Jørgensen ikke nervøs for, hvad fremtiden bringer med den nye base i København.

- Der er et øst- og et vestmarked for flyrejser i Danmark, og det har Ryanair nu taget konsekvensen af og går efter sjællandske og svenske kunder med udgangspunkt i København, mens de vestdanske passagerer fortsat vil benytte Ryanair fra Billund, siger han.

- Vi vil også få fordel af Ryanairs øgede markedsføring på et danske marked, siger Kjeld Zacho Jørgensen til TV Syd.

Ryanair, der har eksisteret i 29 år, har hver dag over 1600 afgange fra 57 baser på 1600 forskellige ruter. Samlet flyves der mellem 180 destinationer i 29 forskellige lande.

Lavprisselskabet har over 9000 ansatte og årligt 81,5 millioner passagerer.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip