Lavrov: Norge indgår i sanktioner på grund af pres

Under et besøg i Norge siger den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, at Moskva forstår, at Norge er gået med i sanktioner mod Rusland på grund af internationalt pres.

Det siger udenrigsministeren efter et møde med sin norske kollega Borge Brende.

Sergej Lavrov er taget til Kirkenes i Norge for at markere 70-års-dagen for Norges befrielse fra Nazityskland med hjælp fra Den Røde Hær. Og her fandt han altså tid til at kommentere de to landes anspændte forhold.

- Vores forhold til Norge står over for visse spændinger i øjeblikket, da Norge sluttede sig til ensidige, restriktive foranstaltninger mod Rusland.

- Man har sluttet sig til dem, som vi forstår, af grunde, der ligger uden for Norge, siger Lavrov.

Forud for besøget er forholdet mellem de to lande præget af sanktionerne.

Selv om der de seneste uger har været mere ro på situationen i Ukraine, holder EU's 28 medlemslande fortsat fast i sanktionerne mod Rusland.

Den 7. august forbød Rusland som modsvar import af kød, fisk, frugt, grøntsager og mejeriprodukter fra EU og USA, Norge, Canada og Australien i et år som gengældelse for vestlige sanktioner mod russere i forbindelse med krisen i Ukraine.

Under besøget lagde Lavrov en krans ved et monument, der forestiller den russiske soldat kaldet Den Sovjetiske Befrier.

På vegne af det russiske folk takkede udenrigsministeren de norske krigsveteraner for at kæmpe side om side med sovjetiske soldater.

- Jeg vil gerne understrege vigtigheden af 70-års-dagen for befrielsen af det østlige Finnmark for de russiske-norske relationer.

- Denne årsdag giver os en brilliant mulighed for at se en tilkendegivelse af meget varme og oprigtige følelser mellem vores folk, siger han ifølge den norske avis VG.

Desuden benyttede han chancen til at kommentere situationen i Ukraine, hvor prorussiske separatister ønsker selvstændighed. Søndag er der parlamentsvalg.

- Vi går ind for, at Minsk-aftalen skal fuldføres helt og fuldt, fordi dette var første gang, at Kijev-myndighederne, og de, som kæmper i Lugansk og Donetsk, indgik en direkte aftale. Dette er et vigtigt element videre i processen i Ukraine, siger Lavrov.

Minsk-aftalen henviser til en våbenhvile, der blev indgået mellem Ukraine og separatisterne i starten af september.

/ritzau/Itar-Tass

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip