Le Pen i dialog med Sverigedemokraterna

18/10/2013 21:00

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Lederen af Frankrigs højrenationale parti Den Nationale Front, Marine Le Pen, var fredag i Stockholm for at mødtes med lederen af Sverigedemokraterna (SD), Jimmie Åkesson.

De to partier overvejer et muligt samarbejde i EU-Parlamentet, hvis SD kommer ind. Samarbejdet kan også omfatte det belgiske parti Vlaams Belang.

– Front National har indledt en sund rejse med Marine Le Pen som leder i forhold til partiets kurs tidligere, siger Åkesson til det svenske nyhedsbureau TT.

- Vore partier har berøringspunkter i EU-kritik og i indvandringspolitik, siger han videre.

- Det er en beslutning, der nok først træffes efter valget. jeg håber, at vi har fælles idéer, som gør, at vi kan danne et samarbejde efter valget, pointerer hun og understreger, at det er vigtigt, at der bliver dannet en nationalistisk gruppe for overhovedet at få nogen tyngde.

Le Pen venter, at nationalistiske partier vil komme til at gå stærkt frem ved EU-valget i maj næste år.

- Jeg tror, at vi kan få stor vægt i parlamentet, siger hun.

Hun siger, at der er diskussioner i gang om, hvorvidt der kan samarbejdes med det hollandske PPV, det belgiske Vlaams Belang og Italiens Liga Nord. Men hun afviser kategorisk at have noget at gøre med både Grækenlands Gyldne Daggry og Ungarns Jobbik.

Mødet mellem Le Pen og Åkesson kom i stand i en koordineringsgruppe for nationalistiske partier.

Marine Le Pen, der er født i 1968, har ledet Den Nationale Front siden 2011, hvor hun overtog efter faren og partistifteren Jean-Marie Le Pen.

Marine Le Pen har siddet i EU-Parlamentet siden 2004.

Ved det franske præsidentvalg kom hun på en tredjeplads i den første valgrunde med opbakning fra 17,9 procent af vælgerne.

I EU-Parlamentet har Marine le Pen selskab af to partifæller, sin far og Bruno Gollnisch.

/ritzau/TT