Le Pen truer datteren med krig

Jean-Marie Le Pen, grundlæggere af det stærkt højreorienterede franske parti Front National, bebuder fredag, at han er klar til gå til modangreb på sin datter Marine.

Den politiske strid mellem faderen og datteren, som i dag står i spidsen for Front National, synes dermed at accelerere.

Hun "sprænger sit eget parti i luften. Det er ikke mig, der begår selvmord, men det er hende, der skyder sig i foden", siger den 86-årige Le Pen til radiostationen RTL.

Under interviewet viser han ingen tegn på at være klar til at begrave stridsøksen. "Jeg vil forsvare mig selv, siger han, og "sandsynligvis gå til angreb".

Hans advarsel kommer, efter der de seneste dage har lydt vrede ord og bebrejdelser fra Marine Le Pen, som mener, at faderen har begået "politisk selvmord" med sine seneste kommentarer om folkemordet på jøder under Anden Verdenskrig.

Jean-Marie Le Pen har tidligere sagt, at nazisternes gaskamre var "en historisk detalje", og han har forsvaret den franske leder under krigen, Philippe Pétain, som samarbejdede med Adolf Hitlers rædselsregime.

At han nu bekræfter, at han står ved sine udtalelser, har fået proppen til at ryge af flasken.

Datteren har forsøgt at rydde op i det indvandrerkritiske parti og at få fjernet racistiske og antisemitiske ytringer, så partiet fremstår mere spiseligt for de franske vælgere. Det viser meningsmålinger, at hun har haft held til.

Hun har senest sagt, at hendes far skal møde op for et disciplinærudvalg i Front National, og at han skal overveje, om det er tid til helt at trække sig ud af politik.

Marine Le Pen siger, at sagen går hende på, men "forud for at være datter og far, så er vi politiske ledere", påpeger hun.

Under hendes ledelse blev partiet sidste år det største i Frankrig ved valget til Europaparlamentet.

/ritzau/AFP

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip