Leder af hjemløse-café: Godt med nye regler efter dødsfald

Det er tragisk, men forhåbentlig kan en hjemløs mands dødsfald mandag i København føre til, at der bliver strammet op på procedurerne, når borgerne henvender sig ved 112.

Det siger Michael Espensen, der er daglig leder af Morgencafé for Hjemløse i København, efter at Region Hovedstaden onsdag slår fast, at akutberedskabets retningslinjer ikke blev fulgt, da den 33-årige hjemløse afgik ved døden.

Bekymrede borgere fandt den hjemløse ved Amagerbro Metrostation mandag eftermiddag og ringede 112 tre gange. Ambulancen ankom først efter 26 minutter, og det er for dårligt, lyder det.

- Det er rigtig godt, at de når frem til en erkendelse af, at der er sket nogle fejl. For det kan forhåbentlig rette op på, at det ikke sker igen.

- Hvis det er det, der skal til, for at det bliver bedre, er det rigtig godt. Det er selvfølgelig beklageligt, at det går ud over en af vores hjemløse - det er vi dybt kede af, siger Michael Espensen.

I alt gik der 26 minutter fra det første opkald, til ambulancen var fremme, og det var for lang tid, erkender Region Hovedstaden onsdag efter en intern undersøgelse.

I redegørelsen skriver Region Hovedstadens Akutberedskab, at det skyldes menneskelige fejl.

- Fejlene er at betragte som alvorlige og har formentlig betydet, at akutberedskabet ikke sendte en ambulance og akutlæge tids nok i forhold til at hjælpe den ukontaktbare borger, lyder det.

Det står endnu ikke klart, hvad konsekvenserne bliver. Foreløbig har akutberedskabets ledelse gennemført "tjenstlige samtaler med de pågældende sundhedsfaglige visitatorer". Desuden bliver der ændret i procedurerne for samtaler, der drejer sig om socialt udsatte borgere.

- Det glæder mig, for de spørgsmål, de stiller, er noget langhårede. De spørger om personnummer, men hvor skulle jeg vide det fra, for han er livløs, siger Michael Espensen, der indimellem ringer efter ambulancen, hvis en hjemløs har brug for hjælp i caféen.

- Det er mennesker, der er præget af et langt liv med svigt, og det her er endnu et af dem. Denne gang kommer det med meget alvorlige konsekvenser, siger Michael Espensen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip