Ledere fra Ukraine og Rusland skal mødes

Den ukrainske præsident, Petro Porosjenko, siger, at han skal mødes med Ruslands præsident, Vladimir Putin, i næste uge.

Mødet er kommet i stand samtidig med, at de separatistiske oprørere har nedtrappet deres angreb, hvilket øget håbet om at redde en våbenhvileaftale i den seks måneder lange konflikt.

Pro-Russiske oprørere og det ukrainske militær i den østlige Donetsk region siger, at de er nået til enighed om en periode uden skudvekslinger, og militæret har meldt om "fremskridt" i forhandlinger om troppetilbagetrækninger.

Mødet mellem Putin og Porosjenko, der finder sted fredag, er det første mellem de to ledere siden august. De vil mødes i Milano i forbindelse med et asiatisk-europæisk Asem-topmøde.

- Jeg venter ikke, at det bliver lette forhandlinger, siger den ukrainske leder om de kommende møder, som også den tyske forbundskansler, Angela Merkel, og premierministrene fra Storbritannien og Italien vil deltage i.

I Donetsk er snesevis af personer blevet dræbt i de seneste uger under skudvekslinger og granatbombardementer. FN vurderer, at antallet af dræbte er på over 300.

Siden den 5. september har der været våbenhvile mellem oprørerne og Ukraines regering, men den er blevet brudt flere gange, og parterne beskylder hinanden for at bryde våbenhvilen igen og igen.

Mindst fire civile er dræbt siden fredag.

Porosjenko har opfordret OSCE til at sende mindst 1500 observatører til konfliktområdet.

Hidtil har OSCE været repræsenteret med omkring 200 medarbejdere, og der er bebudet yderligere 500 mand. Dertil kommer et antal ubemandede droner til overvågning. Ifølge Porosjenko vil mindst 29 droner blive leveret inden 13. oktober.

Vesten mener, at oprøret er orkestreret af Rusland, og Polens udenrigsminister, Grzegorz Schetyna, sagde for få dage siden, at EU er parat til at pålægge Rusland yderligere sanktioner, hvis ikke Kreml skifter politisk spor i forholdet til Ukraine.

/ritzau/Reuters