Legende: Rivalisering gavner danskere ved speedway-VM

Når VM i speedway går i gang lørdag i Auckland i New Zealand, bliver det med tre danskere, som alle har gode chancer for at blande sig i topstriden.

Det vurderer den tredobbelte verdensmester Erik Gundersen, som har store forventninger til Niels Kristian Iversen, Nicki Pedersen og Kenneth Bjerre ved det første grandprix og i VM-serien generelt.

- Set med danske briller får vi en rigtig spændende sæson. Det er jeg slet ikke i tvivl om. De er toptrimmede og toptunede både fysisk, mentalt og materialemæssigt.

- Jeg ved ikke, om vi får en dansk verdensmester. Men jeg tror, vi er godt stillet, hvis de holder sig skadesfri over de 12 grandprixer.

- Vi har ikke været så godt stillet i flere år, når vi kigger på, hvor vi sluttede henne sidste år, siger Gundersen.

Sidste år blev Iversen nummer tre i VM-stillingen, mens Nicki Pedersen blev samlet femmer, og der vil foregå en magtkamp om at blive bedste dansker.

- De har en indbyrdes kamp om at være Danmarks bedste. Og det er noget, som er rigtigt godt for sporten, i og med at det får det bedste ud af dem begge. For de vil bare ikke tabe til hinanden.

- Iversen er dansk mester, og det er ikke noget, som Nicki bryder sig så meget om. Nicki vil op og bevise, at han er den bedste. Iversen var bedst sidste år, og det gør bare Nicki endnu mere sulten.

- Hvis vi kigger på det træningsprogram, som Nicki har kørt igennem vinteren, så har det været helt optimalt.

- Det samme har Iversen og Kenneth gjort, så de har forberedt sig optimalt, og det håber vi, at vi kan høste nogle flotte frugter af, siger Gundersen.

To af sæsonens grandprixer skal køres i Danmark, og det kan være en lille fordel for de danske kørere.

- Jeg tror, det bliver et rigtigt godt grandprix-år. Også fordi vi har to grandprixer i Danmark - i Parken og i Vojens. Det er superfedt, og det skal vi trække fulde point på.

- Jeg er sikker på, at vi får en eller to af danskerne med helt oppe. De skal bare holde sig fri af skader og kende deres besøgelsestid, når de skal lave de afgørende point, pointerer Gundersen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip