Legenden Cantona antyder racisme i fransk EM-udtagelse

admin

424 uger siden

|

27/05/2016

Dagens topnyheder

12. maj udtog den franske fodboldlandstræner, Didier Deschamps, sin trup til sommerens EM-slutrunde i Frankrig.

I truppen var både den afpresningsmistænkte Karim Benzema fra Real Madrid og Nice-stjernen Hatem Ben Arfa fraværende, og det undrer den franske Manchester United-legende Eric Cantona.

Han antyder endda, at der kan være racistiske motiver bag Deschamps udtagelse.

- En ting er sikkert: Karim Benzema og Hatem Ben Arfa er to af Frankrigs bedste spillere, og ingen af dem skal med til EM. Og det er også sikkert, at begge oprindeligt er nordafrikanere. Der er åbnet for debat, siger Cantona til The Guardian.

Gennem sine advokater har Deschamps fredag meddelt, at han vil sagsøge sin tidligere landsholdskammerat fra 1990'erne for anklagerne om racisme, skriver Reuters.

Den tidligere landsholdsangriber stikker også til Deschamps med en sarkastisk bemærkning om landstrænerens eget ophav.

- Deschamps er et typisk fransk standardnavn. Han er måske den eneste i hele Frankrig, som har et ægte fransk navn. Ingen i hans familie er blandet med noget som helst - lidt ligesom mormonerne i USA, lyder det fra Eric Cantona.

Han mener, at landstræneren blot har brugt afpresningsskandalen med Benzema som en undskyldning for at lade Real Madrid-angriberen blive hjemme.

- Ikke mindst efter at statsministeren (Manuel Valls) sagde, at han ikke burde spille for Frankrig. Ben Arfa er nok den bedste franske spiller overhovedet lige nu, men igen har de (Benzema og Ben Arfa, red.) deres ophav. Det har jeg lov til at tænke, siger Cantona.

Mens Benzema har rødder i Algeriet, har Ben Arfa tunesisk afstamning.

Cantona og Deschamps spillede i 1990'erne 34 landskampe for Frankrig sammen.

/ritzau/