Let lige foden: I næste uge bliver der holdt ekstra godt øje med fartsynderne

Fra i morgen og ugen ud slår politiet hårdt ned på trafikanter, der overtræder fartgrænserne på landets veje, oplyser ordensmagten i en pressemeddelelse.

Der vil være særlig fokus på landevejene, hvor mere end halvdelen af bilisterne overskrider hastighedsgrænserne.

Ifølge pressemeddelelsen er antallet af alvorlige trafikuheld faldende, men der er stadig alt for mange fartgale folk bag rattene derude.

- For høj hastighed vurderes at være den hyppigste årsag til trafikulykker med alvorlig tilskadekomst og dødsfald. I halvdelen af samtlige dødsulykker med personbil i 2013 kørte føreren over hastighedsgrænsen, skriver politiet.

Læs også: Video: Tryllekunstner tryller sig ud af fartbøde

- I byerne kan selv små hastighedsoverskridelser medføre meget alvorlige personskader hos fodgængere og cyklister, hvis de påkøres. Hvis eksempelvis en bil kører ind i en fodgænger med 75 kilometer i timen, er der 50 procent risiko for, at fodgængeren vil dø af det.

En anden god grund til at overholde loven er selvfølgelig penge.

Bliver du snuppet i en kontrol, koster det mindst 1.000 kroner - og jo mere du overskrider hastighedsgrænserne, jo større bliver bøden. Du kan se taksterne her.

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip