Lettet Olesen efter sejr i Perth: Det var det hele værd

Efter to og et halvt års tørke på European Tour kunne Thorbjørn Olesen søndag jublende løfte krystaltrofæet, da han med en finalerunde i 71 slag vandt Perth International med 17 under par og et forspring på tre slag ned til nummer to, Victor Dubuisson.

- Det var en hård dag, men det var det hele værd. Turen ned ad det 18. hul var skøn, siger den 24-årige golfspiller til europeantour.com.

Danskeren er den første europæer, som vinder European Tour-turneringen i Australien. Det er hans anden sejr på European Tour efter at være strøget til tops ved Sicilian Open i april 2012.

Thorbjørn Olesen gik ind til finaledagen med et forspring på tre slag, men der var ved at komme nerver på omkring niende hul, hvor han pludselig kun var et slag foran efter problemer med sin driver.

- Jeg missede et par korte putts i dag i midten af runden, hvor mit forspring var nede på et slag. Men jeg tænkte bare på at få min runde tilbage under par, holde mit fokus og koncentrere mig om at få sat et par birdies ind, siger han.

Og det lykkedes for Olesen, som under pres fra den fremadstormende franskmand Dubuisson fik lavet birdies på 13. og 14. hul og dermed fik sikret sig et nyt forspring til at kunne gå hele vejen til klubhuset som vinder.

- Det har været et par år siden, at jeg sidst vandt, så det her giver mig masser af selvtillid og tiltro til den sidste del af sæsonen. Det har været en fantastisk uge, og jeg har virkelig nydt at være her, siger danskeren, der havde en god ven med som caddie på finalerunden.

Thorbjørn Olesen, der er nummer 130 på verdensranglisten, har med sejren i Perth også sikret sig deltagelse i DP World Tour Championship i Dubai.

/ritzau/

 

Dagens Gossip