Levakovic slipper for udvisning

Østre Landsret idømmer Gimi Levakovic halvandet års fængsel for våbenbesiddelse og trusler. Men han slipper for udvisning.

Dermed omstøder Østre Landsret dommen fra Retten i Næstved. Her blev han idømt et år og tre måneders fængsel og udvisning i 12 år.

Episoden med våbenbesiddelse fandt sted ved en sammenkomst i Korsør.

Her havde han medbragt en skarpladt pistol, der var gemt i noget tøj i en håndtaske. Undervejs i grillfesten blev han voldsomt beruset og truede flere af de tilstedeværende med, at han ville skyde dem.

Inden da var pistolen dog blevet gemt for ham på et aflåst værelse, men flere af de tilstedeværende flygtede skrækslagne, da han kom med truslerne.

I landsretten var det især udvisningen, der var i fokus for både forsvarer og anklager.

Siden han var 18 år gammel, er han dømt 26 gange for alt fra tricktyverier mod ældre til afpresning og trusler.

- Hans kriminalitet er vedvarende. Han vandrer ind og ud af fængslerne, og hans kriminalitet bliver grovere og grovere.

- Hans konstante kriminalitet gennem mange år viser, at han ikke har magtet eller ønsket integration, og der er heller ikke udsigt til noget, der bare minder om integration, siger Morten Ebbe Nielsen i Østre Landsret.

Ifølge Levakovics forsvarer Bjørn Elmquist er 65 procent af dommene for færdselsforseelser, og han mener ikke, at hans forbrydelse er grov nok til at udvise ham.

Desuden har han alene forældremyndigheden over to mindreårige børn, der vil betale en høj pris for en udvisning - selv hvis de rejser med deres far til Kroatien.

- Romaer bliver diskrimineret mange steder i Europa, også i Kroatien. Her bliver romabørn sat i klasser med mentalt handikappede, fordi de ikke taler sproget, lyder det fra forsvareren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip