Lewandowski: Vanvittigt at score fem mål i en halvleg

Det var fuldstændig vanvittigt, at Bayern München allerede ved pausen af tirsdagens Champions League-kvartfinale mod FC Porto havde scoret fem gange.

Det siger Robert Lewandowski, der scorede to af målene før pausen og var med til at vinde 1-3-nederlaget fra den første kamp til en samlet 7-4-sejr.

- Første halvleg var simpelthen fantastisk, det var total stærkt. Fem mål i første halvleg er fuldstændig vanvittigt.

- Vi er Bayern München, og vi kan vende et 1-3-nederlag. Vi vidste, at vi skulle presse meget på, siger Robert Lewandowski til uefa.com efter 6-1-hjemmesejren.

I anden halvleg skruede Bayern lidt ned for tempoet, og lod Porto reducere før Xabi Alonso scorede kampens sidste mål direkte på frispark.

Også den tyske verdensmester Thomas Müller kom på måltavlen i første halvleg, da hans afrettede skud gik i mål til 4-0. Ifølge Müller kunne kampen ikke være gået bedre.

- Det er svært at finde ord, for jeg er helt udmattet. Men det kunne ikke være gået bedre. Vi havde ikke forestillet os, at vi kunne spille, som vi gjorde i første halvleg. Det var hårdt arbejde, og jeg vil rose hele mit hold, siger tyskeren.

Mens Bayern München-spillerne jubler over en plads i semifinalen, ærgrer Porto-træner Julen Lopetegui sig over en forfærdelig første halvleg.

- Vi indledte kampen meget dårligt mod et Bayern-hold, som er stærkt offensivt, individuelt og kollektivt. I første halvleg var de i stand til at afgøre kampen og sikre kvalifikationen til næste runde, siger Lopetegui.

Porto-træneren godkender dog klubbens Champions League-sæson, som frem til tirsdag aften ikke havde budt på et eneste nederlag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip