Lewis Hamilton ødelægger Nico Rosbergs hattrick-drøm

Spændingen i Formel 1 er til at overse i denne sæson. Ligesom sidste år er Mercedes billængder foran de øvrige biler, og det demonstrerede det tyske team igen søndag i Canada.

På banen i Montreal havde Mercedes-kørerne Lewis Hamilton og Nico Rosberg sikret sig de forreste startpositioner, og nummer et og to fra den samlede VM-stilling kørte deres hele eget løb foran resten af feltet - med førstnævnte som vinder modsat i de to seneste løb.

Dermed tog Hamilton sin fjerde sejr i syv løb i år og ødelagde dermed Rosbergs mulighed for at tage den tredje sejr på stribe.

Der skete ikke væsentlige forskydninger i en udramatisk start, og derfra lagde de to Mercedes-kørere bare konstant afstand til de næste.

Hamilton var, som så ofte før, hurtigere end Rosberg, men efter sit pitstop knap midtvejs i løbet, lavede Hamilton en bremsefejl, som sled hårdt på de nye dæk. Det kostede ham sekunder de næste omgange, og Rosberg kom inden for godt et sekund af ham.

Den afstand holdt de to førende mere eller mindre til mål, og da de 70 omgange var tilbagelagt, krydsede Lewis Hamilton målstregen et par sekunder foran Nico Rosberg, mens Valtteri Bottas (Williams) på tredjepladsen var omkring et halvt minut efter Rosberg.

Længere nede i feltet var Sebastian Vettel på en mission. Den tyske eksverdensmester leverede en sløj kvalifikation og startede helt nede som nummer 16.

Men Vettel påbegyndte sit overhalings-raid fra starten, og det lykkedes ham at køre sig frem til en femteplads efter imponerende kørsel gennem hele løbet.

I VM-stillingen lagde Lewis Hamilton yderligere afstand til Nico Rosberg, mens Sebastian Vettel holder fast i tredjepladsen.

Vettel er den eneste, som har formået at bryde Mercedes' tunge dominans i år, da han vandt i Malaysia i sæsonens andet løb.

/ritzau/

.

Dagens Gossip