Liberal Alliance: Red børnenes frikvarterer

Det siger Liberal Alliances børne- og undervisningsordfører, Merete Riisager, i en kommentar til Danmarks Lærerforenings udspil til en folkeskolereform.

- Ligesom vi voksne har også børnene brug for pauser, hvor de kan være sig selv, og hvor alting ikke er styret af en voksen lærer. Det er synd for både børnene og skolerne, hvis en bestemt type skoledag uden frikvarterer bliver trukket ned over hovedet på dem, siger Merete Riisager.

Idéen om at afskaffe frikvartererne er en del af et forsøg på at opnå højere undervisningstid uden at øge arbejdstiden for lærerne. Men det kan man sagtens gøre på andre måder, siger Merete Riisager, der ønsker at skære ned på det papirarbejde, som lærerne er pålagt.

- Lærerne bruger i dag en masse tid på eksempelvis de obligatoriske elevplaner. Mange steder må der indsættes vikarer for at nå at lave elevplaner i alle fag. Det bidrager ikke med noget, siger hun og fortsætter:

-Når man effektiviserer, skal man sætte fokus på det, man skal gøre mere af, men lige så vigtigt er det at udpege, hvad man skal gøre mindre af. Christine Antorini bør rydde lærernes skrivebord, hvis hun vil have dem til at fokusere på det, der er vigtigst, nemlig undervisningen.
 

 

Dagens Gossip