Lidegaard: Alle gode kræfter samles om Somalia

Somalias fremtid er onsdag og torsdag til diskussion, når en række ministre og organisationer samles i København til en konference om den voldsomt udfordrede stat i det østlige Afrika.

Blandt værterne er udenrigsminister Martin Lidegaard (R), der mener, at mødet kan blive begyndelsen på en frisk start for det voldsplagede og korrupte land.

- Det er et af de største møder, der er blevet holdt om Somalias fremtid. Det kommer på baggrund af, at landet har en ulykkelig historie med stor splittelse, uendelig borgerkrig og kæmpe problemer med korruption, siger Martin Lidegaard til Ritzau.

- Formålet med konferencen er at samle alle gode kræfter både i og udenfor Somalia om en fælles strategi for landets fremtid, siger han.

Ministeren fortæller, at over 300 mennesker med interesse for Somalia er inviteret til mødet.

- Der er ministre fra en lang række afrikanske lande - Kenya, Etiopien, Egypten. Alle de lande, der enten grænser op til Somalia, eller som har fingrene nede i, hvad der foregår i landet, er med til mødet, siger Martin Lidegaard.

- Og så er der en række internationale organisationer, herunder FN og Verdensbanken. Sammen danner deltagerne et finmasket net, der kan skabe et fundament for Somalia, siger ministeren.

Nogle af mødets hovedtemaer bliver ifølge Martin Lidegaard korruptionsbekæmpelse og politisk stabilitet.

- Der er fokus på at samle landet under en regering, at bekæmpe korruption og at fremme menneskerettigheder. På den baggrund kan man tiltrække større hjælp udefra - både donorer og private investeringer, siger udenrigsministeren.

- Lige nu er der desværre en politisk krise i Somalia, og noget af det, vi bruger mange kræfter på at gøre klart for den politiske ledelse i Mogadishu (landets hovedstad, red.), er, at man samler sig, og at vi får en plan for politisk stabilitet i landet, siger han.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip