Lidegaard erkender fejl og beklager i solcellesag

Daværende klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) havde ingen interesse i at skjule informationer om mulige huller i solcelleloven.

Det siger en beklagende Lidegaard i en skriftlig kommentar oven på den skarpe kritik, som statsrevisorerne gav ham tirsdag i forbindelse med den såkaldte solcellesag.

- Det er ikke en sag, jeg er stolt over, og jeg vil gerne igen beklage forløbet. Derfor tager jeg også Rigsrevisionens beretning og statsrevisorernes kritik til efterretning. Naturligvis bør Folketinget altid informeres fyldestgørende.

- Det er vigtigt for mig at understrege, at jeg ikke har haft nogen interesse i eller hensigt om at forholde Folketinget informationer, siger Martin Lidegaard.

Den nuværende udenrigsminister hæfter sig ved, at en af konklusionerne i Rigsrevisionens beretning er, at "udgiften til støtten til solcelleanlæg ville være den samme, uanset hvornår finansieringen blev fundet".

Udgifterne til solcelleloven blev 4,2 milliarder dyrere end det først var anslået, anslår Rigsrevisionen i sin beretning.

Kritikken er den tredjehårdeste på statsrevisorernes skala, og Lidegaard fik den for ikke at have givet fyldestgørende oplysninger til Folketinget om huller i solcelleloven, som ministeren var bekendt med, inden loven blev vedtaget.

- Der er ikke tale om vildledning eller misinformation. Der er nogle oplysninger, som, jeg på det tidspunkt ikke tænker, har stor relevans for Folketinget. Det var en fejlvurdering fra min side, og det beklager jeg, siger Martin Lidegaard til TV2 News.

Lidegaard er dog ikke på vej til at rende af posten som udenrigsminister.

- Hvis man kigger på, hvor meget kritik, der blevet givet til ministre - også berettiget som i denne her sag - hvis en minister skulle gå hver gang, han fik kritik, ville vi ikke have mange ministre, der overlevede mange år i det her land, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip