Lidegaard orienterer EU-kolleger om Hedegaard-sagen

Udenrigsminister Martin Lidegaard (R) har mandag orienteret EU's udenrigschef, Catherine Ashton, og udvalgte kolleger fra de øvrige EU-lande om Hedegaard-sagen.

Lidegaard har selv taget sagen op i uformelle samtaler i forbindelse med mandagens EU-udenrigsministermøde i Luxembourg.

- Jeg har haft lejlighed til i marginen af det her møde at orientere både Cathy Ashton og også enkelte af mine andre kolleger. Jeg ville gerne fortælle om de drøftelser, vi har haft helt uformelt. Det kan jeg desværre ikke. Sådan er det med den type drøftelser her.

- Jeg melder først ud, hvad regeringen lægger op til af reaktion, når jeg har drøftet det med de politiske partier i Folketinget, siger Lidegaard med henvisning til, at han på torsdag er med til møde i Udenrigspolitisk Nævn, der igen har Hedegaard-sagen på dagsordenen.

Inden det møde ønsker Lidegaard ikke at forholde sig til de forskellige forslag, der bliver luftet, om, hvordan Danmark kan reagere på Tyrkiets løsladelse af den mand, der er mistænkt for drabsforsøget mod Lars Hedegaard sidste år.

Det har blandt andet været nævnt, at Danmark kunne trække sin ambassadør i Tyrkiet hjem til konsultationer eller gøre sin indflydelse gældende i Nato eller Europarådet, hvor Tyrkiet også er medlem. Eller i EU, hvor Tyrkiet søger om optagelse.

- Der er mange gode forslag fra de politiske partier i Folketinget.

- Nu prøver vi at hive endnu flere oplysninger ud af Tyrkiet. Så glæder jeg mig til at drøfte det her med Folketingets partier på torsdag i Udenrigspolitisk Nævn. Og så vil jeg gøre Danmarks stilling klar på torsdag, siger udenrigsministeren.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip