Lidegaard tier om dansk militært bidrag mod Isil

Mens medierne har travlt med at erfare, at Danmark vil bidrage med seks F16-fly til aktionen mod den voldelige islamistiske gruppe Isil i Irak og Syrien, så vil udenrigsminister Martin Lidegaard (R) ikke kommentere sagen, før statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fredag klokken 12.30 har præsenteret regeringens holdning.

Det siger Martin Lidegaard på vej ind til møde i Folketingets Europaudvalg, hvor han drøfter EU's udenrigsministermøde i næste uge i Bruxelles.

- Selvfølgelig ved jeg det, men det er statsministeren, der vil fortælle jer det. Statsministeren har indkaldt til pressemøde klokken 12.30. Da tror jeg, I vil få svar på alle de spørgsmål, I har. Men jeg har et udvalg, der venter, så jeg kommer til at løbe, siger Martin Lidegaard.

Han vil ikke kommentere, om aktionen dækkes af beslutningsforslaget, som Folketinget står enstemmigt bag. Forslaget giver humanitær hjælp til de nødstedte i det nordlige Irak og leverer våben og udstyr med et C 130 Hercules militært transportfly.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip