Lidegaard: Våben til Ukraine vil eskalere konflikten

Efter USA har luftet tanken om at sende våben til Ukraine, der kæmper mod russisk orienterede separatister i de østlige dele af landet, er samme debat blusset op i Danmark.

Udenrigspolitisk Nævn mødtes torsdag for at diskutere sagen. Efter mødet afviser den danske udenrigsminister, Martin Lidegaard (R) idéen, men han vil ikke udelukke det i al fremtid.

- Man kan ikke løse problemet militært alene. En intervention vil eskalere situationen og have store humanitære konsekvenser. Og det er meget uforudseelig, hvad den russiske reaktion vil være, siger han, men tilføjer:

- Vil jeg udelukke det i al fremtid? I politik og i den her krise skal man aldrig udelukke noget. Men det, der er interessant, er situationen, som den ser ud nu. Som det ser ud nu, er det i min optik det bedste at holde fast i sanktionssporet.

Udenrigsministeren vil ikke løfte sløret for, hvad der skal til, før det kan komme på tale at sende våben til den ukrainske hær.

- Jeg har ikke lyst til at give Putin en facitliste på, hvordan han kan udløse forskellige reaktioner fra Vesten.

Der skal dog komme en reaktion på, at kampene er blusset op igen i det østlige Ukraine, siger han.

- Gerne mere håndfaste sanktioner, hvis situationen bliver ved med at være, som den er nu.

Det er dog fortsat en prioritet for udenrigsministeren, at det er en samlet reaktion fra EU og USA, der møder Rusland.

- Det vejer meget tungt for mig, at man opnår enighed om alle de skridt, man foretager sig. Både i EU og i forhold til USA. Det gælder både i til sanktioner og alle andre ting, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip