Likud stemmer om Netanyahus formandspost

Medlemmer af det israelske regeringsparti Likud stemmer onsdag om formandskabet, som landets nuværende premierminister, Benjamin Netanyahu, har siddet på i snart 20 år med undtagelse af en treårig periode fra 2003.

Afstemningen, der sker på 115 valgsteder over hele landet, er Netanyahus første formelle udfordring på vej mod endnu en periode som premierminister, når der er parlamentsvalg i marts.

Det ventes, at den 65-årige politiske leder vinder formandsvalget, hvor han står over for en enkelt udfordrer, Danny Danon.

Danon var indtil sommerens Gazakrig viceforsvarsminister, men blev fyret af Netanyahu efter intern kritik af krigstaktikken. Han står nu i spidsen for Likuds centralkomité og er del af partiets yderste højrefløj.

Knap 90.000 medlemmer af regeringspartiet kan stemme ved formandsvalget, der åbnede klokken 8.00 onsdag morgen dansk tid.

Medlemmerne skal også stemme om, hvem der skal være partiets spidskandidater ved det kommende parlamentsvalg. Valgstederne lukker onsdag aften, og resultatet ventes tidligt nytårsdag.

De seneste meningsmålinger viser, at Liked ved valget til marts står til at møde modstand fra en nyligt dannet alliance mellem Arbejderpartiet med Isaac Herzog og det liberale Hatnuah med justitsminister Tzipi Livni.

Parlamentsvalget skulle efter planen have været i 2017, men det blev i december rykket frem til 2015 efter et sammenbrud i regeringskoalitionen.

/ritzau/AFP

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip