Lillebror til oktober-stormen: Kraftig storm har kurs mod Danmark

Det gælder om at nyde det behagelige vejr nu, for om et par dage slår vejret om og byder på storm og sne i store dele af Danmark.

Det fortæller meteorolog og vagthavende hos DMI, Mogens Rønnebæk, til Dagens.dk.

Mens tirsdag og onsdag bliver ganske fredelige med overskyet vejr og lidt regn, vil torsdag og fredag vise tænder i form af hård blæst og vintervejr.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

- Det er et lavtryk, der kommer ind over Norge, som rammer det nordlige Jylland torsdag aften. Det bliver en stærk storm med vindstød af orkanstykke, siger Mogens Rønnebæk til Dagens.dk og tilføjer:

- Det ser kraftigt ud. I forhold til den store storm den 28. oktober bliver en større del af landet ramt denne gang, men til gengæld bliver vindstyrken nok ikke helt så kraftig.  

Natten til fredag vil stormen sprede sig fra Jylland til resten af landet. Værst ser det ud for den nordvestlige del af Jylland. Mogens Rønnebæk regner med, at vandstanden langs den jyske kyst vil stige betydeligt og volde problemer. 

LÆS OGSÅ: Her er de vildeste billeder fra stormen

- Stormen vil kulminere torsdag aften og natten til fredag. I løbet af fredagen vil stormen langsomt stilne af, oplyser Mogens Rønnebæk til Dagens.dk.

Udover rigtig hård vind vil torsdag og fredag også blive en våd omgang med regn, slud og sne. 
   
Den hidsige storm vil højst sandsynlig give trafikale problemer i hele landet med væltede træer på veje og skinner og lukkede broer, vurderer Mogens Rønnebæk.

 

Dagens Gossip