Lineker med Fifa-kritik: Qatar var valgt på forhånd

Valget af Qatar som vært for VM i 2022 var ifølge den tidligere engelske landsholdsangriber Gary Lineker besluttet allerede inden afstemningen.

Lineker var en del af den engelske delegation, der i december 2010 skulle forsøge at overbevise det internationale fodboldbunds (Fifa) eksekutivkomité om, at VM i 2018 skulle afholdes i England. Valget faldt på Rusland, mens Qatar fik slutrunden i 2022.

- Dagen før Qatar blev valgt, sad jeg og fik en burger med David Beckham.

- Vi var der for at få opbakning - prins William, David Cameron (Englands premierminister) var der også - og jeg sagde til Beckham, at vi er det eneste land, der gør det her. Det hele lugter. Det er allerede afgjort, siger Gary Lineker i et interview med magasinet GQ.

- Man får det helt dårligt af det, alt det med Fifa. Korruption på det højeste niveau giver mig kvalme, siger 53-årige Lineker, der i dag arbejder som kommentator for BBC.

Fifa-præsident Sepp Blatter får også en ordentlig røffel.

- Sepp Blatter har kørt det hele som et diktatur i lang tid, og han lukker så meget vås ud.

Selv om England ikke blev valgt til VM-vært, så mener Lineker, at englænderne bar sig rigtigt ad.

- Vi gør det lidt for meget efter bogen, og det mener jeg ikke som en kritik. Vi skal arbejde for de rigtige værdier, og hvis det betyder, at vi aldrig skal afholde VM igen, så er det fint.

- Den eneste måde, man kan ændre det her på, er, hvis de "rene" lande slår i bordet og siger: "Vi gider ikke deltage i jeres turneringer". Men det kan jeg ikke lige se for mig. Der er for meget, der står på spil, mener Lineker.

Beskyldningerne om korruption i forbindelse med valget af Rusland og Qatar som VM-værter har fået Fifa til at efterforske sagen. Til september vil den tidligere FBI-efterforsker Michael Garcia præsentere en undersøgelse af omstændighederne.

Gary Lineker scorede 48 mål i 80 landsholdskampe for England, hvilket gør ham til den næstmest scorende engelske landsholdsspiller gennem tiden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip