Listetyv fængslet for at sexkrænke sovende kvinde i sit hjem

En 21-årig mand er torsdag i et grundlovsforhør blevet varetægtsfængslet i foreløbig fire uger, sigtet for hjemmerøveri og voldtægt.

Forbrydelsen fandt sted 13. august på Christianshavn. Her vågnede en kvinde i 60'erne, da en listetyv pludselig stod bøjet over hende i sengen. Tyven var kommet ind i lejligheden gennem et åbent vindue.

Ifølge sigtelsen, der torsdag blev læst op i Dommervagten i København, holdt tyven en pude over sit offers ansigt og en metalgenstand mod hendes hals.

- Jeg har en kniv - vær stille, sagde han på engelsk.

Derefter slog han hende i hovedet med knyttet næve og forlangte penge. Med volden og truslen om vold ændrede mandens forbrydelse sig fra tyveri til røveri.

Men da kvinden slog dynen til side for at hente penge, krænkede manden hende seksuelt, og den 21-årige er derfor også sigtet for voldtægt ved "andet seksuelt forhold end samleje", som det hedder i straffeloven.

Det lykkedes kvinden at komme ind i stuen ved at sige til gerningsmanden, at hun ville hente nogle penge. Inde i stuen begyndte hun at råbe højt, hvorefter gerningsmanden tog en computer og nogle andre ting og stak af.

Københavns Politi blev under efterforskningen overbevist om, at den 21-årige var gerningsmanden, men har ikke villet oplyse, hvorfor man er så sikker i sin sag.

Torsdag i sidste uge blev han derfor efterlyst med navn og foto, og fredag blev manden, der er svensker, anholdt i Norge.

Da den 21-årige, som er beskyttet af navneforbud, torsdag blev fremstillet i grundlovsforhør nægtede han sig skyldig i røveri og voldtægt, men erkendte tyveri.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip