Litauer anholdt efter natlig biljagt rundt om Ribe

En 22-årig mand fra Litauen i en stjålen varebil blev natten til lørdag anholdt efter over en halv times biljagt på små og større veje rundt om Ribe.

Han er blandt andet sigtet for at prøve at køre direkte mod nogle politibetjente, der måtte springe til side for ikke at blive ramt, oplyser vagtchef Anders Hansen, Syd- og Sønderjyllands Politi.

Biljagten blev indledt klokken 01.10, og først 01.45 lykkedes det politiet at standse manden i en rundkørsel nord for Ribe.

- Inden vi fik ham standset, havde han i en rundkørsel syd for byen kørt direkte mod nogle betjente, så de måtte springe for livet, og han havde også ramt en patruljevogn, siger Anders Hansen.

På sin flugt fra politiet forsøgte den 22-årige på et tidspunkt også at køre over på vadehavsøen Mandø.

- Men han havde ikke lige tjekket højvandstabellen, så det var lige lovlig vådt, og han måtte vende om, siger vagtchefen.

Ikke færre end tre patruljevogne deltog i jagten på manden i den stjålne varebil.

Bilen er stjålet på Sjælland, og i den havde manden en plænetraktor, som ifølge politiet formentlig også er stjålet på Sjælland.

Derfor efterforsker politiet nu, om litaueren, der ikke har fast bopæl i Danmark, muligvis kan være kommet til landet på et tyvetogt.

Manden fremstilles lørdag formiddag i grundlovsforhør i Retten i Esbjerg. Han er sigtet for tyveri og for at bringe andres liv og førlighed i fare, oplyser Anders Hansen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip