To litauere får fængsel og indrejseforbud for hæleri

To litauere skal 60 dage i fængsel og får indrejseforbud i seks år efter køb af tyvekoster fra indbrud i Nordjylland. Det skriver Nordjyske.dk.

Sådan lød dommen over to litauere, der tirsdag ved retten i Aalborg stod tiltalt for hæleri af tyvekoster fra en stribe indbrud i nordjyske hjem.

De to - en 31-årig mand og en 29-årig mand - var tiltalt for syv forhold, hvor de ifølge tiltalen alle gange i Randers havde købt tyvekoster fra indbrud i Nordjylland og alle gange af en ukendt mand.

Sådan lød deres forklaring i hvert fald ifølge Nordjyske.dk.

De syv indbrud var fra hjem i Svenstrup, fra tre indbrud i Arden, yderligere et i Svenstrup, et indbrud i Nibe og endelig et indbrud et ukendt sted i Nordjylland. Alle indbruddene var begået i dagene fra 10. til 20. april i år.

Ved indbruddene blev der stjålet alt lige fra en Bose-højttaler med ladestation over Burberry-parfume til jakker, sko og dyre flasker Braastad-cognag, ligesom de to litauere også var tiltalt for hæleri af vine, iPhones og Nokia-mobiltelefoner.

Sagen kørte som en tilståelsessag.

- De to mænd modtog dommene og fik beslaglagt et større pengebeløb i forskellige europæiske valutaer.

- De penge skal bruges til dækning af sagens omkostninger, og de to mænd bliver udvist snarest, siger Janni Nørgaard, anklager ved Nordjyllands Politi, til Nordjyske.dk.

/ritzau/

 

Dagens Gossip