Liverpool henter tiltrængt sejr mod West Bromwich

04/10/2014

Det har været nogle triste uger i Liverpool, der har fået en skuffende start på sæsonen, men lørdag fik holdet en lille opmuntring, da West Bromwich blev besejret med 2-1 på Anfield.

Det lignede ellers en ny nedtur for traditionsklubben, da West Bromwichs Saido Berahino i anden halvleg udlignede til 1-1 på et fejlagtigt dømt straffespark, men Jordan Henderson reddede dagen for hjemmeholdets tilhængere.

Det var Raheem Sterling, der kreerede sejrsmålet, da han spillede bolden skråt tilbage i feltet til den fremstormende Henderson, som scorede sikkert.

Men nogen overbevisende præstation var det ikke, og især før pausen spillede Liverpool for langsomt og uopfindsomt mod et gæstehold, der ikke havde problemer med at forsvare sig.

Liverpools tempoproblemer blev fint symboliseret ved tunge Rickie Lambert, der havde fået chancen som spydspids, men demonstrerede for store bevægelser og mangel på forståelse med medspillerne.

Efter den sløje første halvleg var det nærmest en overraskelse, at hjemmeholdet bragte sig foran inden pausen. Adam Lallana spillede fikst et-to med Henderson og kunne score sit første Liverpool-mål med et skråskud.

10 minutter inde i anden halvleg dømte kampens dommer straffespark, da Dejan Lovren fældede Berahino, men Liverpool-forsvareren havde god grund til at være utilfreds med den kendelse, for tacklingen blev tydeligvis sat ind udenfor feltet.

Berahino udnyttede stensikkert chancen fra 11-meter-pletten og scorede dermed sit femte ligamål. Men takket være Henderson rakte det altså ikke til point, og dermed bliver West Bromwich stående på otte point efter syv kampe, mens Liverpool nåede op på 10.

Den danske landsholdsmålmand Kasper Schmeichel må rejse hjem i landsholdslejren med en nedtur i bagagen, efter at han lukkede et mål ind dybt inde i overtiden mod Burnley. Dermed måtte Leicester nøjes med 2-2.