LO: Der er ikke brug for lovbestemt mindsteløn

Det er en dårlig idé, hvis der bliver indført en lovbestemt mindsteløn. Arbejdsmarkedets parter er selv i stand til at tackle problemerne med social dumping.

Sådan lyder meldingen fra LO's formand, Harald Børsting, til hovedorganisationen FTF's forslag om, at det kunne være en god idé at se på en lovbestemt mindsteløn herhjemme.

- Arbejdsmarkedets parter klarer langt bedre den sag uden politikernes indblanding. Svaret på udfordringerne med social dumping handler i høj grad om overenskomster.

- Det handler om at sikre, at alle lønmodtagere er dækket af en overenskomst, siger Harald Børsting, i en pressemeddelelse.

- Vi har en hundredårig tradition for, at arbejdsmarkedets parter selv står for løndannelsen og kører de foranstaltninger, der skal til for, at vi har et ordentligt arbejdsmarked. Det har skabt et af de mest stabile arbejdsmarkeder, vi kender i Europa, fortsætter han.

FTF kommer med forslaget, fordi den udbredte arbejdskraft fra især østeuropæiske lande samt den økonomiske krise ifølge FTF har skabt behov for en dansk lov om mindsteløn.

- Der er ikke brug for en lovfastsat mindsteløn. Men der er brug for at alle arbejdsgivere respekterer de mindstelønninger, der allerede findes i dag, siger Harald Børsting.

Arbejdsgiverorganisationen Dansk Erhverv, der repræsenterer omkring 17.000 virksomheder, mener ligesom LO, at en lovbestemt mindsteløn er den forkerte vej at gå.

- Den danske model er velfungerende for medarbejdere, for virksomheder og dermed samfundet. Vi ser ingen grund til, at man skal slå skår i den.

- I øvrigt vil en lovbestemt mindsteløn indebære, at konfliktretten bliver afskaffet, siger Laurits Rønn, direktør i Dansk Erhverv, i en pressemeddelelse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip