LO: Venstres udlændingeudspil rammer de arbejdsløse

admin

|

31/07/2014

Dagens topnyheder

Fagbevægelsen er ikke begejstret for, at Venstre vil lempe kravene for at få arbejds- og opholdstilladelse for borgere uden for EU.

LO-sekretær Ejner Holst ser i hvert fald intet behov for at sænke indkomstkravet for tilrejsende fra særligt højtudviklede lande fra de nuværende 375.000 kroner til 200.000 kroner, som det fremgår af det udkast til en ny udlændingepolitik for Venstre, der blev lækket onsdag.

Han mener, at forslaget vil gøre det endnu sværere for ufaglærte arbejdsløse at finde et job.

- Et sådant forslag vil ramme dem, der med beskæftigelsesministerens ord har været konjunkturgidsler. Det vil bare forlænge finanskrisen for den gruppe.

- Der er ingen mangel på arbejdskraft lige nu, tværtimod, og derfor ser vi ikke noget behov for det.

- Så hvis det er et forsøg på at undergrave det danske lønniveau, så skal de sige det. Men så er det ikke et udlændingeudspil, så er det et arbejdsmarkedsudspil, siger LO-sekretæren.

Han undrer sig over, at Venstre efter for nylig at have været med i et forlig om kravene til udenlandsk arbejdskraft nu går efter at få minimumkravet til lønnen endnu længere ned for en udvalgt gruppe.

Han bryder sig heller ikke om, at der bliver gjort forskel på udlændinges muligheder for at arbejde her alt efter, hvor de kommer fra.

- Hvis folk arbejder på overenskomst, så er vi fløjtende ligeglade med, om de taler amerikansk, creolsk eller swahili.

- Men vi hæfter os ved, at der er tale om et udkast, som ikke er gennemarbejdet fuldstændigt, og derfor er der jo mulighed for, at der bliver rettet i det, siger han.

/ritzau/