L.O.C.'s satsning: Tager rapper under vingen

Nede i Graven, som musikstudiet i København bliver kaldt, står en fyr og rapper. Han rapper på engelsk, og hans udtryk er så bevidst, at det får Liam O'Connor til at spærre øjne og ører op.

Liam O'Connor, der under kunstnernavnet L.O.C. er kendt som en af Danmarks dygtigste rappere, hænger som så ofte før nede i studiet med sin ven og producer Es, men den 29-årige fyr fanger hans opmærksomhed.

- Jeg kan huske, at jeg spurgte ham, hvad han ellers havde udgivet. "Ikke noget", svarede han. Og det, synes jeg, var ret vildt, siger Liam O'Connor, der siden 2012 har haft sit eget pladeselskab, SelvGjortMillionærDrøm.

Derfor lå det lige for at signe Niki Bernard, som den unge rapper hedder. Og så alligevel ikke.

- Jeg har hele tiden haft denne her afholdenhed for at skulle lege pladeselskab for andre. Jeg ville føle mig slesk ved at eje andre folks rettigheder. Jeg ville virkelig skulle retfærdiggøre at tage noget fra en musiker, fortæller Liam O'Connor.

- Så skulle det være fordi, at jeg var pladeselskabsboss på fuld tid og ikke lavede andet. Hvis det var mit job at tjene penge den vej, og det var det eneste, jeg lavede. Men jeg vil ikke sidde og rådgive og så sige "Og så skal jeg også lige have en del af dine penge fra Koda". Det er det, der har afholdt mig. Jeg skal bare aldrig være ham idioten med cigaren, der klapper folk på ryggen, siger han.

Alligevel endte han med at indlede et samarbejde med Niki Bernard.

- For mig var det et spørgsmål om, hvorvidt jeg kunne give ham det, jeg har. Ikke økonomisk, men mit bedste afsæt er, at jeg ejer mine egne rettigheder, jeg er min egen chef og jeg tager mine egne beslutninger. Kunne jeg give ham en ramme, som han kunne gøre det indenfor?, fortæller Liam O'Connor, der ikke selv får nogen økonomisk gevinst af aftalen.

- Selvfølgelig er der nogle folk i mit pladeselskab, der skal aflønnes, men for mit vedkommende er det faktisk nonprofit, siger han.

Liam O'Connor, der har lavet musik, siden han kun var 16 år gammel, vil hellere end gerne dele ud af sine erfaringer.

- Jeg kan jo give ham noget indsigt i, hvordan hele maskineriet omkring musikbranchen virker, og jeg kan introducere ham til de rigtige mennesker at arbejde sammen med, fortæller rapperen, der også tager Niki Bernard med, når han i efteråret drager på sin "Rødt Lys"-turné.

Den 29. september udkommer Niki Bernard således med sin debut-EP, "Doxy".

- For Niki er det starten på overtagelsen af verdensherredømmet, og jeg kan sagtens affinde mig med at være ham, han træder på for at komme af sted, siger Liam O'Connor med et grin.

Niki Bernards EP kan downloades gratis på www.nikibernard.com fra den 29. september og 14 dage frem.

Newspaq

 

Dagens Gossip