Løchte oppe mod overmagt: Danmark taber i Davis Cup

Danmark var bagud 1-2 mod Rusland efter de første tre tenniskampe mod Rusland i weekendens Davis Cup-duel, hvor der spilles bedst af fem kampe.

Derfor skulle Frederik Løchte Nielsen vinde sin singlekamp mod Andrey Kuznetsov for at holde liv i håbet om en samlet dansk sejr i første runde i Europa/Afrika Group I - det næsthøjeste Davis Cup-niveau i verden.

Men Kuznetsov vandt søndag formiddag 7-5, 6-3, 6-2 og sørgede for en samlet russisk sejr allerede inden søndagens anden og sidste singlekamp mellem de to nationer. Senere vandt Rusland også den sidste singlekamp, og så var den samlede 4-1-sejr en realitet.

Løchte er blot nummer 306 på verdensranglisten, mens Kuznetsov er oppe som nummer 81 i verden, og den forskel viste sig også på banen i russiske Novy Urengoy.

Det begyndte dog lovende for Løchte, som kom foran både 2-1 og 3-2 i første sæt, men danskeren blev efterfølgende brudt af Kuznetsov, som bragte sig foran 4-3 og 5-4.

Løchte brød flot tilbage til 5-5, men russeren svarede straks igen ved at vinde de to næste partier og vinde sættet 7-5. Løchte havde chancen for at bryde tilbage til 6-6, men missede muligheden.

I andet sæt var Kuznetsov igen stærkest, selvom Løchte igen var foran 2-1 og kæmpede hårdt i hvert eneste parti. Russeren bragte sig foran 4-3 og tog også de sidste to partier i andet sæt.

Historien gentog sig i tredje sæt. Russeren brød lynhurtigt Løchtes serv og kom foran 3-0 og lidt senere også 4-1 og 5-2. Kuznetsov vandt kampen på sin første matchbold.

Den femte og sidste kamp blev også afviklet, men Martin Pedersen magtede ikke at pynte på resultatet mod den 17-årige reserve Andrey Rublev, som vandt 6-4, 6-3. Der blev spillet bedst ud af tre sæt i den kamp.

Danmark havde mulighed for at møde Spanien på hjemmebane i juli, men med nederlaget er det nu i stedet russerne, som skal dyste mod spanierne.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip